Onze geschiedenis

In 1979 kopen Gerrit-Jan Wijnne en Ria van Loo het loonbedrijf van zijn ouders, Gerrit en Annigje Wijnne te Doornspijk. Uit interesse voor techniek maar ook uit noodzaak om iets extra bij te verdienen repareert Gerrit-Jan in de avonduren auto's. Dit wordt steeds bekender en lucratiever zodat hij 3 jaar later besluit om zich hier volledig op toe te leggen. Het loonbedrijf wordt verkocht en Autobedrijf Wijnne is een feit.

In de decennia daarna groeit het autobedrijf uit tot een echt full-service bedrijf met een vaste en trouwe klantenkring tot in de wijde omgeving. De voorraad auto's neemt toe, meer en meer medewerkers worden aangenomen en de oude schuren maken plaats voor een nieuw en modern bedrijfspand, met een APK-straat en een up-to-date schadeherstelafdeling.

In de jaren daarna zeggen hun kinderen Gerrit, Hennie en Anneke - inmiddels volwassen, afgestudeerd en werkzaam in heel andere branches - stuk voor stuk hun baan in loondienst op en stappen in het familiebedrijf. Zij bouwen het bedrijf uit en openen in juni 2008 een 2de vestiging in Nijmegen. Het bedrijf blijft groeien en precies 9 jaar na de opening van de vestiging in Nijmegen, opent autobedrijf Wijnne een 3de filiaal in Dieren. 

In januari 2019 geven Gerrit-Jan en Ria het stokje door aan hun 3 kinderen. Beiden blijven echter een actieve rol vervullen bij het reilen en zeilen van Autobedrijf Wijnne. Niet omdat het moet, maar omdat hun invulling van een 'leuke oude dag'  mede betrokken blijven bij de zaak omvat.

 

Onze filosofie

Wij zijn een echt familiebedrijf en dat willen we uitstralen. Wij zien u graag tevreden en hebben hart voor de zaak. Daarom wordt u bij ons hartelijk ontvangen en hebben wij een open en eerlijke cultuur.

Wij hanteren uiterst scherpe prijzen zowel in onze werkplaatsen, schadeafdeling als in de verkoop. Uiteraard, zonder concessies te doen aan service en kwaliteit.

Wij zijn gespecialiseerd in de aan- en verkoop van jonge gebruikte auto's met lage kilometerstanden. Onze voorraad wordt wekelijks aangevuld doordat wij door dealerbedrijven in heel Nederland worden gebeld, om de voor hun merkvreemde inruil auto's te taxeren en aan te kopen. Wij streven er naar om een voorraad mix te hebben in alle prijscategorieën en segmenten auto's.

 

Onze voordelen

We zijn een echt familiebedrijf, hebben dus korte lijnen en zijn zeer betrokken bij het maken en houden van tevreden klanten. Wij geloven dat dit de sleutel is voor het welvaren van ons bedrijf.

Wij hebben een bestaansrecht van ruim 35 jaar en kennen daarmee de 'autobranche' door en door. Wij weten met wie we zaken doen en kopen enkel auto's bij collega bedrijven die ons vertrouwen door de jaren heen verdiend hebben.

Wij hebben slagkracht en kunnen groot inkopen, wat zich laat vertalen in scherpe verkoopprijzen naar onze klanten toe. 

Wij streven er naar om een ruim assortiment occassions in ons voorraad te hebben in alle prijsklassen en in alle merken. Wij zijn daarmee met recht 'merk onafhankelijk' te noemen en hebben geen belangen van importeurs te verdedigen.

Wij bezitten eigen werkplaatsen en een eigen Focwa-schadeherstelafdeling waar wij alle merken in onderhoud en reparatie hebben. Alle kennis en kunde hebben wij in huis met als voordeel dat u één aanspreekpunt heeft.