AIRCO SERVICE

Een aircosysteem van een auto is zeker niet onderhoudsvrij. Airco's kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Onopgemerkt verliest het systeem dus altijd koudemiddel. Dit is ongeveer 8% per jaar. Om deze reden adviseren wij 1 x in de 3 jaar airco onderhoud uit te laten voeren.

Wanneer de vullingsgraad van het koudemiddel onder een bepaald niveau daalt dan wordt de compressor of aircopomp onvoldoende gesmeerd. Deze loopt dan warm en gaat kapot. Een aircopomp alleen al kost al snel 500,- afhankelijk van merk en type. In vergelijking daarmee zijn de kosten voor een jaarlijkse aircocheck zeer minimaal. Om deze reden adviseren wij 1 x in de 3 jaar airco onderhoud uit te laten voeren.

Airco check

Een aircocheck kost € 39,-. De druk op het systeem wordt dan gemeten en het systeem gedurende een tiental minuten gevacumeerd, waardoor mogelijke lekkages opgespoord worden.

Airco onderhoud

Blijkt de druk niet voldoende te zijn en is er geen lek gevonden dan moet het aircosysteem opnieuw worden afgevuld. De kosten voor het afvullen van de airco varieren naar gelang de inhoud van het systeem. Als er weinig koudemiddel bij moet, omdat er weinig verloren is gegaan óf omdat uw auto een klein aircosysteem heeft betaald u  € 72.50 plus € 0.1331 per gram dat erbij moet. Het gemiddelde airco systeem heeft een vulling nodig van 500 gram, waarmee u op 139,- incl btw komt. De kosten voor de aircocheck komen daarbij te vervallen. Wij adviseren de airco elke 3 jaar preventief te onderhouden. Zo doet u er alles aan, om grote reparatiekosten te voorkomen.

Airco Reinigen

In sommige gevallen stinkt het aircosysteem. Er is dan schimmelgroei ontstaan in het systeem. Het vervangen van het interieur- of pollenfilter en het reinigen van het airco syteem is dan de oplossing. De kosten hiervan bedragen € 35,- + de prijs van het interieurfilter. De prijs van dit filter is afhankelijk van merk en type auto maar reken ongeveer op 25,-.

 

Neem contact op voor een aircocheck:

Autobedrijf Wijnne Doornspijk

Autobedrijf Wijnne Nijmegen